SERVICII

 

Servicii

Furnizam servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru mediul de afaceri. Specializarile noastre sunt: arbitraj international, achizitii publice, constructii & FIDIC, societati, telecomunicatii, imobiliar, concurenta, insolventa, bancar, munca si administrativ.

In aceasta pagina gasiti aspectele esentiale ale activitatii noastre. Va recomandam sa ne contactati pentru a ne prezenta detaliile cazului dumneavoastra.

SERVICII

Consultanta

Consultanta juridica este o zona cheie a practicii noastre. In calitate de consultanti legali, ne integram activitatea in cadrul organizatiilor clientilor nostri, scopul fiind sa furnizam informatii clare si intemeiate din punct de vedere legal, pe baza carora clientii nostri sa ia decizii si sa isi structureze afacerile.

Suntem specializati in furnizarea de servicii de consultanta juridica in domeniul constructiilor & FIDIC, procedurilor de achizitii publice si dreptului afacerilor. De asemenea, practica noastra in domeniul consultantei juridice acopera si urmatoarele domenii: afaceri corporative, telecomunicatii, imobiliare, concurenta, insolventa, bancar, munca si administrativ.

Pentru a furniza servicii juridice competitive in mediul economic global, avem o serie de parteneriate la nivel international in cateva jurisdictii cheie printre care: Elvetia, Monaco, Belgia, Italia, Cipru, Saint Vincent & the Grenadines, Panama si Hong Kong.

Constructii & FIDIC

Ne-am dezvolat o practica extinsa si astfel detinem o experienta considerabila in domeniul constructiilor. Am furnizat servicii de consultanta juridica pentru clienti actionând in calitate de beneficiari finali, antreprenori generali, antreprenori de specialitate, subcontractori, ingineri sau consultanti in domeniul constructiilor. Majoritatea serviciilor noastre de consultanta juridica in domeniul constructiilor au fost furnizate cu aplicarea formelor de contract FIDIC.

In domeniul constructiilor, serviciile noastre de consultanta juridica includ urmatoarele: redactarea de propuneri de contracte sau analizarea propunerilor formulate de celelalte parti, asistarea clientilor nostri in procesul de negociere pâna la incheierea contractelor, furnizarea de interpretari sau opinii juridice pe durata executiei contractului, asistenta pentru formularea de pretentii cu privire la extinderi de timp, penalitati, daune, etc., asistenta pentru formularea de propuneri de variatie sau de ordine de variatie, etc.

Suntem de asemenea specializati in faza de post-executie a contractelor de antrepriza, ocazie cu care ne-am asistat clientii, printre altele, in cereri referitoare la garantii si retentii.

De-a lungul practicii noastre de consultanti juridici, ne-am asistat clientii la infiintarea antreprizelor de constructii in strainatate. Mai exact, suplimentar fata de serviciile juridice referitoare la negocierea si incheierea contractelor, ne-am asistat clientii in scopul infiintarii de sedii permanente, detasarii de muncitori in strainatate, obtinerii autorizatiilor locale pentru executia lucrarilor, etc., toate in cooperare cu experti locali in domeniul juridic si fiscal.

Proceduri de achizitii publice

Beneficiind de o buna cunoastere a legislatiei romanesti primare si secundare in domeniul achizitiilor publice, si tinand cont de succesul pe care l-am inregistrat la contestarea rezultatelor procedurilor de achizitie publica, ne-am dezvoltat o practica de consultanta juridica in acest domeniu.

Asiguram servicii de consultanta juridica pe intreaga perioada anterioara depunerii ofertelor. Serviciile noastre includ opinii legale furnizate clientilor nostri pentru interpretarea cerintelor de calificare prevazute in fisa de date ale achizitie, redactarea de cereri de clarificare adresate autoritatilor, etc.

Analizam in permanenta intreaga documentatie de achizitie publica pusa la dispozitie de autoritati pentru a determina in ce masura respecta legislatia in vigoare, ocazie cu care ne informam prompt clientii in cazul in care s-ar impune contestarea acestei documentatii pe motiv de incalcare a cerintelor legale.

Pe durata perioadei de dupa depunerea ofertelor, in principal, asiguram clientilor nostri consultanta juridica pentru redactarea raspunsurilor la cererile de clarificare inaintate de autoritati.


Arbitraj

Achizitii publice

Constructii & FIDIC

Administrativ

Afaceri corporative

Insolventa

Imobiliare

Telecomunicatii

Concurenta

Munca


SERVICII

LITIGII

Suntem specializati in furnizarea serviciilor de asistenta si reprezentare juridica in principal in litigii de dreptul afacerilor.

Specializarile noastre sunt in domeniile arbitrajului international si intern, precum si al litigiilor de achizitii publice. Practica noastra in domeniul litigiilor acopera insa toate domeniile dreptului civil, inclusiv dispute in domeniile: afaceri corporative, telecomunicatii, constructii & FIDIC, imobiliar, concurenta, insolventa, bancar, munca si administrativ.

Indiferent de particularitatile unei spete, scopul nostru este de a solutiona toate disputele in modul cel mai eficient posibil, asigurand atat celeritate cat si satisfacerea intereselor clientilor nostri. Consideram ca cea mai buna solutionare a unei dispute este mereu la indemana partilor implicate, astfel ca suntem in cautarea rezolvarii amiabile a disputelor chiar si in timpul procedurilor judiciare, strict pe baza instructiunilor clientilor nostri.

Arbitraj

Suntem in principal implicati in proceduri de arbitraj intenational si intern, putand asista clientii in astfel de dispute solutionate conform urmatoarelor reguli de arbitraj: Regulile de Arbitraj ICC; Regulile de Arbitraj UNCITRAL; Regulile de Arbitraj LCIA; Regulile Elvetiene de Arbitraj International; Regulile de Procedura Arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Achizitii publice

Un alt domeniu important al practicii noastre litigante este in legatura cu sectorul achizitiilor publice din Romania. In ultimii ani ne-am construit o practica extinsa si incununata cu succes in ceea ce priveste contestarea rezultatelor procedurilor de achizitie publica ce au fost considerate ilegale sau neintemeiate de catre clientii nostri. Suntem specializati atat in procedurile preliminare de contestare in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, cat si in formularea plangerilor impotriva deciziilor acestei entitati in fata instantelor romane competente.